Forbes: Майкл Джексон став найбагатшим серед небіжчиків

Загалом до списку увійшли 13 осіб, які за останній рік "посмертно" принесли більше 5 мільйонів доларів на користь своїх нащадків. Сукупний заробіток "найдорожчих небіжчиків" склав 506 мільйонів доларів, повідомляє Forbes.

За життя королю поп-музики Майклові Джексону жодного разу не вдалося потрапити до Топ-100 найбагатших знаменитостей. Втім, лише за рік після смерті він заробив 275 мільйонів доларів - більше, ніж "живі" гурти U2 та AC/DC разом узяті.

Майкл Джексон

Сам лише фільм-концерт This is it приніс у світовому прокаті більше чверті мільярда доларів.

Другу сходинку в рейтингу посідає співак Елвіс Преслі, чиє життя в 1977-му році обірвав серцевий напад. За останній рік статки короля рок-н-ролу збільшилися на 60 мільйонів доларів.

Елвіс Преслі

Славнозвісний маєток співака Грейсленд нині відкритий для відвідувачів, туристам пропонується круїз на Багамські острови "у стилі Елвіса", а відомий Цирк дю Солей презентував у Лас-Вегасі програму, присвячену артистові.

ВІДЕО ДНЯ

50 мільйонів доларів "посмертно" заробив торік автор саги "Володар перснів" Джон Рональд Роуел Толкієн, який перебуває на третьому місці.

Джон Рональд Роуел Толкієн

Успішні екранізації продовжують привертати увагу до творів письменника, який пішов з життя в 1973-му, в 81-річному віці. За останній рік в світі було продано близько 500 тисяч примірників книжок Толкієна.

Четверту сходинку посідає творець знаменитого песика Снупі Чарльз Шульц.

Чарльз Шульц

Художник, чиє життя в 2000-му році забрав рак, за останній рік заробив 33 мільйони доларів. Його популярні комікси Peanuts продовжують друкувати понад 2 тисячі видань у 75 країнах.

П'яту сходинку посідає учасник легендарного гурту The Beatles Джон Леннон, який загинув від рук убивці в 1980-му році.

Джон Леннон

Прибутки покійного музиканта за останній рік склали 17 мільйонів доларів.

На шостій сходинці опинився шведський письменник Стіг Ларссон, автор трилогії "Тисячоліття". До виходу свого роману "Дівчина із татуюванням дракону" автор не дожив, пішовши з життя у 2004-му році.

Стіг Ларссон

За останній рік його прибуток склав 15 мільйонів доларів. Книги Ларссона були перекладені 44 мовами, а в 2011-му році світ побачить голлівудська екранізація, в якій головну роль зіграє Деніел Крейг.

Письменник та мультиплікатор Доктор С'юз (справжнє ім'я Теодор Гейзел) посів сьому сходинку із річним заробітком в 11 мільйонів доларів.

Доктор С'юз

Творець таких відомих персонажів, як Хортон та Грінч, С'юз, якого немає серед живих вже 19 років, досі вважається найуспішнішим дитячим автором.

На восьмій сходинці опинився легендарний науковець Альберт Енштейн, який пішов з життя в 1955-му році.

Альберт Ейнштейн

Ім'я вченого, яке давно вже стало синонімом слова "розумний", використовується в численних рекламних кампаніях, назвах продуктів (наприклад, розвиваючі програми для дітей Baby Einstein) та комп'ютерних іграх.

Завдяки цьому прибуток нащадків Ейнштейна за останній рік склав 10 мільйонів доларів.

Власник бейсбольного клубу New York Yankees Джордж Штейнбреннер помер влітку 2010-го року.

Джордж Штейнбреннер

Втім, успіхи його команди продовжують приносити йому за останній рік 8 мільйонів доларів, завдяки чому Штейнбреннер посідає дев'яту сходинку.

Завершує десятку американський композитор Річард Роджерз, автор музики до багатьох відомих стрічок та мюзиклів. Його прибуток за останній рік склав 7 мільйонів доларів.

Річард Роджерз

Одинадцяту сходинку поділили між собою рокер Джимі Хендрікс та актор Стів МакКвін, кожен з яких за останній рік заробив по 6 мільйонів доларів.

Джимі Хендрікс
Стів МакКвін

Останню, тринадцяту сходинку посів "один з батьків сучасного телебачення" - могутній американський телепродюсер Аарон Спеллінг.

Аарон Спеллінг

Прибуток творця серіалів "Район Мелроуз", "Династія", "Беверлі-Хіллз 90210" та "Твін Пікс" за останній рік склав 5 мільйонів доларів.

Фото АР та з сайтів bestrockpics.com, babble.com, pbs.org, j-net.com.au, projectcode.ca, hollywoodtoday.net, lohudblogs.com, beembee.com

Реклама:

Головне сьогодні