У фільмі Чапліна побачили жінку "з мобільним". Відео

— 28 жовтня 2010, 13:05

Йдеться про сцену із "масовкою" стрічки "Цирк" - у ній з'являється літня жінка в пальто й капелюсі. Ліва рука її піднята до щоки - це виглядає точнісінько так, ніби вона говорить по телефону.

Навколо неї немає жодної особи, до якої вона могла б звертатися. Чоловік, що з'являється в кадрі раніше, іде попереду.

Жести та поведінку невідомої пані у той час коли вона "розмовляє", не можуть не впізнати сучасні користувачі мобільних телефонів, пише The Daily Mail.

На дивну жінку, чи то гостю з майбутнього, закинуту в часи Чапліна, чи то геніальну винахідницю, першим звернув увагу кіноман Джордж Кларк.

Цей епізод він показав більше сотні людей, і ніхто не зміг дати цьому переконливого пояснення.

Декому видається, що жінка слухає портативне радіо, втім, тоді лишається незрозумілим, чому вона нібито розмовляє. Інші кажуть, що в жінки можуть виявлятися ознаки шизофренії, і вона закриває рукою обличчя, аби ніхто не помітив, що вона балакає вголос сама до себе.

Згідно з третьою версією, жінка намагається прикрити лице від кінокамери, аби її не знімали. І, врешті, є скептики, які припускають, що все це не більше, ніж трюк самого Кларка, режисера Yellow Fever Productions, влаштований з метою самореклами.

Першим приладом, який можна було б порівняти з мобільним телефоном, був винахід Motorola "уокі-токі", який з'явився в 1940-х - на десять років пізніше за фільм Чапліна. До того ж, він був завбільшки з руку.

Навіть ті мобільні телефони, що з'явилися у 1980-х роках, були надто великими, аби вміститися в долоню.

"Єдина моя теорія - так само, як і багатьох інших - проста... мандрівниця в часі з мобільним телефоном", - прокоментував фрагмент, розміщений ним на сайті Youtube, сам Кларк.

За "німу" стрічку "Цирк", яка розповідає про кохання клоуна до дочки хазяїна цирку, в 1929-му році Чарлі Чаплін одержав винагороду Academy Award.

Реклама:

Головне сьогодні