Чим снідав Гітлер і коли лягав спати – нові документи

— 29 жовтня 2010, 15:59

Разом з тим, фюрер ненавидів, щоб за ним наглядали, скаржився на здоров'я і був схильний грюкати по столу під час зустрічей - йдеться у документах, які відкрили у Національному архіві Британії.

Подробиці про життя нацистського лідера спливли із записів, які лишив 19-річний австрійський дезертир і в яких він дав докладно описав той час, коли Гітлер був у Оберзальцберзі в Баварських Альпах, повідомляє The Daily Mail.

Описуючи звички фюрера у грудні 1943 - лютому 1944 року, військовополонений СС Шутц Оберніг зазначає: "Гітлер був аж сірий, але з дуже задоволеним виразом обличчя. Був м'яким при особистому контакті, але грюкав по столу та кричав під час конференцій".

[L]

Хлопець також описав щоденний розпорядок фюрера, зауважуючи, що той вставав о 10 ранку.

Далі Гітлер йшов до перукаря, "маленького, майже лисуватого, товстого чоловіка, який виглядав як цирковий клоун з великим портфелем". Після цього фюрер відправлявся на "неквапливу" прогулянку.

Хлопець пише: "Гітлер не терпів, щоб за ним наглядали, а якщо бачив біля себе есесівця, то кричав "Якщо ви так боїтеся, то йдіть і охороняйте самих себе!".

У результаті, за словами очевидця, есесівці отримали вказівку тримати фюрера в полі зору, але лишатися непоміченими. Однак, такий порядок врешті скасували, а нагляд посилили в кілька разів.

Снідав фюрер між 11 та 11.30. До столу подавали каву, хліб та мармелад. У другій половині дня приймав відвідувачів, зокрема, свого лікаря, "художників та інших діячів".

Ще одним персонажем з його оточення була секретарка, якій, за описом, було близько 24 років, брюнетка, приваблива й струнка.

Вона була "вільна" і "абсолютно неприступна", і як додає оповідач: "СС ротенфюреру, який одного разу підійшов до неї, не знаючи, хто перед ним, дали 24 години для того, щоб залишити Оберзальцберг".

Гітлер їздив з ескортом, що ніколи не був меншим за три авто, і "завжди сидів поруч з водієм", часом з Євою Браун - на задньому сидінні.

Працював фюрер до 10 вечора, їв між першою та пів на другу ночі, а спати йшов вже близько до 4 ранку.

Інший військовополонений описує Гітлера після замаху на його життя 20 липня 1944 року: "Гітлер виглядав не добре, його обличчя було блідим, а шкіра звисала. Гітлер скаржився, що у нього погані лікарі. Було помітно також, що фюрера турбувало стегно, очевидно, завдаючи йому болю".

Реклама:

Головне сьогодні