У Німеччині відкрили перший "детективний" готель

— 6 жовтня 2010, 16:18

Усі десять номерів готелю оформлені у стилі всесвітньо відомих детективних романів. Їхній інтер'єр повністю співпадає з описом знаменитих місць злочинів, приміром, з "Убивства в Східному експресі" Агати Крісті, "Голдфінгера" Яна Флемінга, "Птахів" Альфреда Хічкока та інших.

Стіни номерів прикрашені постерами кінофільмів, а також портерами письменників та режисерів. У кожній кімнаті є також невелика бібліотека, звісно ж - детективна, пише "Німецька хвиля".

У готелі можна також побачити такі експонати, як парасолька міс Марпл чи трубка Шерлока Холмса, а також інші невід'ємні атрибути кримінального жанру ХІХ-ХХ століть.

У кімнаті Джеймса Бонда, приміром, поруч із ліжком стоїть манекен дівчини суперагента 007 у золотому бікіні. А у міс Марпл - традиційні для Англії гардини з квіточками на вікнах.

За словами власника готелю Кристофа Бенке, усі предмети інтер'єру - не підробки.

"Більшість речей ми купували в антикварів або на ринках, де продаються старовинні речі", - каже він.

Загалом облаштування готелю обійшлося підприємцеві у 200 тисяч євро. До речі, сама будівля готелю - теж свого роду антикваріат. Їй сто років.

Вартість ночівлі в одній із кімнат "детективного" готелю становить 79 євро. Для створення відповідної "детективної" атмосфери постояльцям обіцяють також підозріле шарудіння та пронизливі крики для посилення гостроти відчуттів.

У деяких номерах, якщо задіяти спеціальну кнопку, можна почути голоси своїх кумирів. Приміром, знамените "Мене звати Бонд. Джеймс Бонд". Особливо сміливим пропонується також провести власне розслідування.

"Люди нині шукають чогось особливого", - стверджує 35-річний Бенке.

Цієї осені він обіцяє також проведення "детективних" обідів та "детективних" майстер-класів. До речі, саме містечко Гіллесгайм на кордоні з Францією славиться своєю "детективною" особливістю. Тут уже існують "детективний будинок" і навіть "детективне кафе".

Реклама:

Головне сьогодні