В Ліверпулі встановили скульптуру до дня народження Леннона

— 9 жовтня 2010, 20:48

В Ліверпулі, рідному місті легендарної групи The Beatles, встановлено скульптурну композицію, присвячену музикантові колективу Джону Леннону.

Як передає AFP, установку монумента у вигляді кулі, прикрашену різноколірними символами, пов`язаними з музикою і рухом пацифістів, приурочено до 70-х роковин з дня народження Дж.Леннона, повідомляє УНІАН.

На церемонії відкриття пам`ятника були присутні син Леннона від першого шлюбу Джуліан і колишня дружина музиканта Синтія.

Фото Reuters

Джуліан Леннон подякував присутнім на церемонії за участь в святкових заходах, а Синтія Леннон закликала присутніх людей утриматися від скорботи і радіти тому, що Леннон прожив цікаве життя і подарував світу чудову музику.

Йоко Оно, супутниця останніх років життя Дж.Леннона, відзначала ювілей покійного чоловіка в Ісландії. Вона запалила полум`я на так званій "Башті миру" (Imagine Peace Tower) - меморіалі, відкритому шанувальниками Леннона 3 року тому.

На башті написано фразу "Уяви собі світ" 24-ма мовами. Полум`я на монументі горітиме до 8 грудня включно - саме цього дня 30 років тому Леннона застрелив у Нью-Йорку студент Марк Чепмен. Останній й досі відбуває термін за вбивство, причому Чепмену вже кілька разів відмовляли у дочасному звільненні.

Реклама:

Головне сьогодні