Українці віддають перевагу самолікуванню, ніж лікарям - опитування

— 1 листопада 2010, 15:16

Як свідчать результати опитування від компанії Gf Ukraine, лише трохи більше 14% опитаних дотримуються рекомендацій фахівців і двічі на рік проходять огляд.

Ще 40,6% оглядаються у лікарів один раз на рік. Нерегулярно обстежуються більше 13% респондентів, а практично третина українців (31,9% опитаних) цього не роблять взагалі.

Дослідження показало також, що не поспішають українці до лікарів і за звичайною консультацією.

Близько половини (46,4%) респондентів заявили, що в принципі відвідують лікарів виключно в разі нагальної потреби. Причому в південному регіоні, а також містах з населенням 101-500 тисяч так відповідали ще більше респондентів - 54,6 і 57% відповідно.

У середньому один раз на рік за консультацією до лікарів звертаються 16,2% респондентів, 15% робить це двічі на рік, 12,2% - щокварталу. Близько 7% опитаних заявили, що не консультуються з лікарями взагалі.

Разом з цим більше половини опитаних погодилися з твердженням, що регулярне відвідування лікарів допомагає виявити серйозні захворювання на ранній стадії (51,4%).

Менше підтримують дане висловлення жителі столиці і південного регіону (30,7 і 35,3% відповідно). А от українці з високим і низьким рівнями доходів частіше погоджувалися з даним твердженням (57,1 і 70,5% відповідно).

14,3% опитаних не вважають, що регулярне обстеження допоможе їм виявити серйозне захворювання на ранній стадії, ще стільки ж (15,1% респондентів) переконані, що словам лікарів взагалі довіряти не слід, оскільки вони "самі вигадують діагнози".

А практично кожен п'ятий українець (19,1% респондентів) раніше взагалі не замислювалися над значенням регулярного обстеження.

Дослідження в Україні проводила компанія Gf Ukraine на замовлення холдингу STADA CIS. Вибірка склала 1000 осіб з усіх регіонів України.

Реклама:

Головне сьогодні