Вийшло продовження найпопулярнішої відеогри

— 10 листопада 2010, 10:44

У Великобританії з цієї нагоди деякі магазини спеціально відкрилися з півночі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Попередня версія - Call of Duty: Modern Warfare 2 - принесла видавцям більше мільярда доларів, що можна порівняти з виторгом від продажів альбому Майкла Джексона Thriller або квитків на фільм Джеймса Кемерона "Титанік".

Це вже шостий за рахунком сиквел до першого Call of Duty; останні три версії випускає американська фірма Treyarch.

Пірс Хардінг-Роллс, аналітик агентства Screen Digest, вважає, що у Black Ops є всі шанси повторити, а то й перевершити успіх Modern Warfare 2.

[L]

"У світі, за нашими оцінками, може бути продано до 18 мільйонів екземплярів (Black Ops), це той же рівень, що і для Modern Warfare 2", - каже він.

"Це видання виходить також у версії для (Nintendo) Wii. Хоча пересічного користувача Wii навряд чи це сильно зацікавить, усе ж потенційний ринок стане дещо більше, ніж раніше", - додає аналітик.

Головний герой гри - оперативник ЦРУ або боєць спецназу. Дія відбувається під час холодної війни і перед секретними агентами стоїть завдання розкрити радянський код хімічної зброї Nova-6.

Крім стандартного бою на землі є можливість повітряного бою на радянському вертольоті Hind (Мі-24) і польотів на американських літаках-розвідниках.

Крім цього, є ще бонусний рівень для мережної гри, там гравці повинні захищати Вашингтон від навали зомбі, що пожирають людей.

Випуск Black Ops присвячений до пікового передріздвяного сезону. Більше ніяких очікуваних ігор до кінця року не вийде.

Нещодавно вийшла підновлена версія головного конкурента Call of Duty - гри Medal of Honor.

Ця гра викликала невдоволення військових і політиків через те, що в ній можна було грати за талібів. Зрештою видавець, компанія Electronic Arts, перейменувала ворожі сили просто в "супротивника".

Реклама:

Головне сьогодні