Майже кожен п'ятий українець щодня думає про звільнення

— 10 листопада 2010, 13:38

"Через нестабільність роботи підприємства"; "Думка вкоренилася, і я вже роблю кроки до реалізації задуманого", - коментують ситуацію ті, хто замислюється про звільнення раз на день.

За словами ще 8% респондентів опитування, думки написати заяву про звільнення приходять до них кілька разів на день, повідомляє Ліга.net.

Однак опитані зізнаються, що, після того як зважать всі "за" і "проти", вони вирішують залишити все як є: "Мене не влаштовує графік роботи і зарплата"; "На роботі мене дратує все, але, подумавши про звільнення всерйоз, я заспокоююся".

Загалом - 18% українців, що працюють, щодня хоча б раз задумуються про звільнення.

15% українських працівників повідомили, що замислюються про звільнення раз на місяць, переважно це стається через втому або негативні емоції в день зарплати, розмір якої їх не влаштовує: "Найчастіше це емоції"; "Задумуюся, коли одержую зарплату!".

Відповіді на запитання "Як часто ви замислюєтеся про звільнення з роботи?". Дослідження порталу "Superjob.ua"

10% замислюються про зміну роботи раз на півроку. Судячи з коментарів, від рішучого кроку їх утримує страх не знайти нову роботу і втратити в зарплаті.

"Переважно через низьку оплату праці, але оскільки я ще не знайшла більш високооплачувану роботу, доводиться працювати на тій, що маю зараз"; "Буває іноді, коли сильно дістануть. Але перш ніж піти, треба знайти іншу роботу", - розмірковують вони.

6% опитаних задумуються про зміну роботи раз на рік, "коли терпінню приходить кінець", - коментують вони.

Взагалі не думають про зміну роботи 19% українців, за словами яких, їх "все влаштовує", "поки немає ніяких приводів для звільнення".

Вагалися з відповіддю 13% респондентів: "Якщо мені спадає на думку звільнитися, я це роблю"; "Буває і таке. Коли одинадцять років працюєш на тому самому місці, то іноді й такі думки приходять в голову"; "Усе так нестабільно!".

Опитування проводилося в Україні - фахівцями рекрутингового порталу "Superjob.ua", з 13 серпня по 13 жовтня 2010 року. Загалом було опитано 1200 представників економічно активного населення України віком від 18 років, що мають постійну роботу.

Реклама:

Головне сьогодні