Тест

На Amazon скандал через "Довідник педофіла"

Текст під назвою "Довідник педофіла про любов і задоволення: правила поведінки любителів дітей" продає автор доробку. Він стверджує, що суспільство неправильно розуміє педофілів і намагається дати їм поради про те, як не порушувати закон.

Сайт Amazon дозволяє користувачам торгувати своїми власними доробками й одержує відсоток від прибутку, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Перед тим, як виставити ті чи інші доробки на продаж, автори повинні погодитися з набором правил, які в тому числі забороняють публікацію образливих матеріалів.

Втім Amazon не визначає, які саме матеріали вважаються образливими і обмежується досить розпливчастим формулюванням.

Поява на Amazon збірки порад педофілам викликала протести багатьох користувачів. Деякі навіть пригрозили почати бойкот сайту у випадку, якщо доступ до цього тексту не буде закрито.

"Я на власні очі бачив, яку шкоду завдають дітям такі люди, як автор цієї книги та його потенційні читачі. Тому я був дуже стривожений, коли побачив таку книгу "у продажу", - написав один з користувачів Amazon.

У відповідь адміністрація сайту підкреслила, що не сприймає цензуру.

"Amazon не підтримує і не пропагує ненависть або кримінальні злочини, однак ми виступаємо за право кожної людини самостійно приймати рішення щодо своїх покупок", - йдеться в заяві інтернет-магазину.

Скандальна книга продається у вигляді тексту, який можна читати за допомогою пристрою Kindle.