Україна на порозі епідемії грипу

— 11 листопада 2010, 17:05

"В цьому році ми не будемо зустрічати літаки з пов'язками. Ми забезпечимо країну всіма засобами профілактики та лікування грипу. Я думаю, що це питання, по суті, на сьогоднішній день вирішено", - заявив головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.

Немає дефіциту і з вакциною проти грипу, запевнив головний санітарний лікар. Наразі понад дві сотні вакцин голландського та російського виробництва розподілені в усі області України.

Крім того, в МОЗ розгорнули інформаційну кампанію щодо попередження захворюваності на грип та поширення епідемії. Спеціалісти нагадують: краще попередити, ніж боротися.

"Наразі вже встановлено близько 500 сітілайтів у більше, ніж 20-ти містах України, і понад 200 біл-бордів розміщені у майже 120 містах", - розповіла представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

"Таким чином, ми розмістили цю інформацію буквально по всій території України. А наразі ми ведемо переговори з Київським метрополітеном, а також із національною мережею аптек для того, щоб відповідні плакати були розміщені і там", - додала вона.

За словами Юкіе Мокуо, донором даної кампанії виступає Швейцарське бюро співпраці в Україні. Усього на кампанію виділено близько 100 тисяч доларів.

Разом з тим, днями Контрольно-ревізійне управління заявило про неготовність до епідемії грипу сільських лікарень.

У ході перевірки за дорученням прем'єра Миколи Азарова виявилося, що в регіонах в надлишку хіба що "Таміфлю" та захисні маски, що лишилися з минулого року. А на закупівлю інших ліків місцева влада грошей не дає.

За матеріалами телеканалів "24", "Інтер" та "Інтерфакс-Україна"

Реклама:

Головне сьогодні