Чоловіки дедалі частіше зазнають побутового насильства

— 15 листопада 2010, 11:17

Згідно з останніми дослідженнями, не тільки жінки, але й чоловіки зазнають побутового насильства, пише "Німецька хвиля".

Причому, за словами німецького експерта Петера Деге, насильство, спрямоване проти жінок чи чоловіків істотно відрізняється.

"Якщо чоловіки частіше вдаються до фізичного насильства, то жінки - до вербального", - зазначив експерт.

Згідно з результатами опитування, 30% жінок і 34% чоловіків у Німеччині схильні до застосування насильницьких дій.

[L]Як виявили результати дослідження, дедалі частіше жертвами стають чоловіки. Так, 45 відсотків респондентів чоловічої статі зізналися в тому, що вже піддавалися насильству. У той же час відповідне число жінок становило 40%. Як правило, насильницькі дії застосовуються в побуті.

32% опитаних німкень, схильних до насильства, визнали, що в минулому році кого-то або образили, або принизили, або облаяли. У той же час відповідне число чоловіків склало 22%. Близько 11% німців чоловічої статі заявили, що вони брали участь у бійках і побиття або погрожували зброєю. Серед жінок таке число становить 5%.

В опитуванні, проведеному на замовлення благодійної організації протестантських церков у ФРН (Diakonisches Werk der EKD), взяли участь 1470 чоловіків і 970 жінок.

Реклама:

Головне сьогодні