Вміння спілкуватися передається спадково – вчені

— 17 листопада 2010, 11:01

Такого висновку дійшла команда дослідників з університету Единбургу, повідомляє Raut.ru.

У ході експерименту вчені провели опитування, в якому взяли участь у тому числі однояйцеві близнюки. Виявилося, що їхні відповіді були схожі, у той час як у відповідях людей, що не мають родинних зв'язків, виявили набагато більше розбіжностей.

Як зазначив провідний автор дослідження, професор Школи філософії, психології і мовознавства при університеті Единбургу Тімоті Бейтс, комунікабельність та успішність у спілкуванні залежить від атмосфери в родині, в якій дівчата ростуть з ранніх років.

Також велике значення має якість взаємодії в інших соціальних групах, до яких вони мають відношення, наприклад, у школі, в інституті, на роботі. У той же час більш схожі з погляду культурних цінностей і переконань люди легше знаходять взаєморозуміння.

Крім того, як підкреслює доктор Бейтс, також виявилося, що ефективність роботи об'єднаних у групи людей може бути обумовлена генетично.

На думку вчених, це питання ще необхідно ретельно вивчати, однак вже зараз вони планують використати отримані знання в таких галузях, як спорт (зокрема, командні ігри), військова діяльність і деякі сфери професійної діяльності, що ґрунтуються на ефективній роботі і співпраці членів колективу.

Реклама:

Головне сьогодні