Барак Обама написав дитячу книжку про 13 американців

— 17 листопада 2010, 11:14

Серед тих, про кого написав Обама, вчений Альберт Ейнштейн, бейсболіст Джек Робінсон і художниця Джорджія О'Кіф, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Я коли-небудь казав вам, що Сполучені Штати складаються із дуже різних людей?", - запитує читача автор на сторінках книги.

Книгу написано у формі листа двом дочкам Барака Обами - 9-річній Саші та 12-річній Малії.

Відповідно до заяви видавництва Random House, Обама написав книгу ще до того, як став президентом у 2009 році.

За словами представника видавництва Чіпа Гібсона, у книзі оспівуються "якості, що поєднують всіх американців - прагнення реалізовувати свої мрії і прокладати свій власний шлях".

Доходи від продажу книги підуть у фонд допомоги дітям американських військовослужбовців, що загинули або одержали поранення на службі.

Ілюстрації до книжки Барака Обами підготував відомий художник Лорен Лонг, що ілюстрував у тому числі дитячу книжку Мадонни "Яблука містера Пібоді" (Mr. Реаbоdу's Apples).

На обкладинці нової книги президента США зображені дочки Обами - Саша і Малія, які вигулюють президентського собаку Бо на сонячній галявині.

Раніше Обама уже випустив дві книги - "Мрії мого батька" (Dreams from My Father) і "Зухвалість надії" (The Audacity of Hope).

Реклама:

Головне сьогодні