У Штатах помилково приспали собаку, яка врятувала солдат

— 17 листопада 2010, 13:32

Цей метис німецької вівчарки безліч разів обдурював смерть, блукаючи розореними війною вулицями Афганістану та рятуючись від куль. Від американських солдат тварина одержала ім'я Тарджіт ("Target" англійською - мета), пише The Daily Mail.

Улюбленцями солдатів на військовій базі в Афганістані було троє чотирилапих - Тарджіт, Руфус та Саша.

Саме їм однієї ночі вдалося спинити терориста-смертника, обвішаного 11 кілограмами вибухівки, який намагався потрапити на територію бази. Трійко псів із гавкотом накинулися на чоловіка. Ґвалт збудив військових.

Пильність собак тоді, ймовірно, урятувала життя 50 солдатам. Коли терорист підірвався, поранення дістали лише п'ять осіб, усі вони одужали.

Хоробрий пес Саша загинув, а за пораненими Тарджіт та Руфусом лікарі доглядали, як за людьми, і вони вижили.

Повертаючись до Сполучених Штатів, солдати забрали із собою обох песиків. Руфус вирушив жити до Джорджії, а Тарджіт разом із сержантом Террі Янгом - до Фенікса, штат Аризона.

У п'ятницю Тарджіт втекла із подвір'я своїх господарів. Аби знайти тварину, Янг звернувся навіть на телебачення. Про те, де ж перебуває Тарджіт, Янг дізнався з сайту притулку для тварин.

Втім, забрати свою улюбленицю йому не вдалося, оскільки установа на вихідні була зачинена. Господар повернувся туди в понеділок та дізнався, що в результаті паперової плутанини його собаку вже приспали.

"Я просто не можу повірити, що таке могло трапитися із такою хорошою собакою", - каже Янг.

"Мій чотирирічний син просто не може зрозуміти, що відбувається з Тарджіт, він продовжує просити мене вийняти отруту з неї та забрати її додому", - розповідає господар, чия родина вирішила забрати попіл собаки після кремації.

Реклама:

Головне сьогодні