Тест

Першу літаючу тарілку винайшли за наказом Гітлера - вчені

Після невдач, яких зазнали гітлерівські війська у Північній Африці та Сталінграді, перед науковцями було поставлене завдання - створити супер-зброю, яка здобуде перемогу в війні.

Деякі винаходи, як то ракета V2 та перші реактивні винищувачі, було втілено, проте запізно для того, аби відвернути поразку.

Чимало вражаюче амбітних ідей так і не зійшли з дошки для креслень, пише The Daily Mail.

Втім, літаюча тарілка таки була сконструйована, вважають дослідники. Той проект звався "схема Шрівер-Хабермоля", за ім'ям інженерів Рудольфа Шрівера, який також був пілотом-випробувачем, та Отто Хабермоля. Керував успішною програмою офіцер СС Ханс Каммлер.

Правда чи фальсифікація? Фото було опубліковано в мережі як прототип німецької тарілки

Апарат, розроблений науковцями Гітлера, навіть здіймався в повітря, зазначає німецький науковий журнал РМ.

Існують свідчення очевидців, згідно з якими в 1944-му році над Темзою справді пролітала тарілка, позначена характерним хрестом.

У New York Times у той час також писали про "загадковий літаючий диск" та навіть публікували фото об'єкту, що з великою швидкістю рухався понад найвищими будівлями.

Більша частина документації, що стосувалася революційних розробок, німцями була знищена. Втім, у 1960-х роках канадським уфологам вдалося відтворити загадковий пристрій, який, на їхній превеликий подив, справді був здатен літати.

Уже після війни чимало німецьких вчених були залучені до космічної програми СРСР.

Секретній зброї, розробленій нацистськими вченими, присвятив свою книгу "Правда про Вундерваффе" польський журналіст та історик Ігор Вітковськи. Зокрема, в ній ідеться про загадковий апарат, який мав форму дзвона.