В Ізраїлі знайшли могилу Гаррі Поттера

— 18 листопада 2010, 15:37

На цвинтарі ізраїльського містечка Рамла, що неподалік від Тель-Авіва, є могильний камінь з написом "Тут спочиває Гаррі Поттер".

До могили однофамільця популярного літературного героя щотижня приїздять туристи, щоб сфотографуватися біля могильного каменя.

Насправді могила в Рамлі зберігає останки солдата 1-го батальйону полку Вустершир, вбитого у Хевроні 22 липня 1939 року.

[L]

Невідомий Гаррі Поттер приїхав з Бірмінгему, щоб служити Її Величності, але загинув у 19 років, потрапивши в засідку, у часи британського мандату над Палестиною. Його ім'я потонуло в історії, але спливло завдяки фантастиці.

"Нам все відомо і ми пояснюємо, що цей Гаррі Поттер не має ніякого відношення до книг, - розповідає ізраїльський гід, - але для людей це не має значення, достатньо імені, щоб приїжджати сюди. Вони просять показати їм могилу, і ми їх привозимо туди".

Перші туристи з'явилися тут завдяки фото, що з'явилися в інтернеті, п'ять років тому. Діти і батьки приїжджали сюди і разом позували на тлі каменю.

Потім стали з'являтися неймовірні легенди: ніби-то Ролінг назвала свого героя ім'ям цього юнака 1930-х років, що письменниця була його далекою родичкою, що рано чи пізно книжковий Гаррі Поттер зустрінеться з примарою похованого в Ізраїлі.

Більш того, Рамла тепер називає себе ще і "столицею" загадкових тварин: у 2006 році в одному з гротів було виявлено вісім "невідомих" видів.

Сліпі білі скорпіони, дивні членистоногі альбіноси, змії та створіння, схожі на чудовиськ із книг Ролінг. На думку вчених, ці види мільйони років були ізольовані від навколишнього світу, і мутації, що відбулися у цих тварин, пов'язані з існуванням у повній темряві.

"Ми щасливі, що всі ці історії, звичайні і загадкові, привертають у наші краї туристів", - говорить мер Рамли.

За матеріалами "InoPressa" та Corriere della Sera

Реклама:

Головне сьогодні