Папа Римський дозволив презервативи

— 22 листопада 2010, 11:35

Ця заява Папи Бенедикта пролунала в одному з низки інтерв'ю німецькому журналісту, який зібрав їх у книгу, що має вийти у світ цього тижня.

Такі слова понтифік розглядають як пом'якшення досі безкомпромісної заборони Ватиканом штучних протизаплідних засобів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"В ім'я подолання СНІДу можуть бути винятки", - сказав Папа.

Подальші деталі щодо того, що саме має на увазі римський понтифік стануть відомими 23 листопада, коли книга вийде у світ одразу кількома мовами.

Однак з реакції католиків-дисидентів, організацій з подолання СНІДу та висловлювань ватиканських оглядачів уже зрозуміло, що ці слова позначили великий зсув у принципах Ватикану, а можливо і навіть в офіційних постулатах Католицької церкви.

"Це чудова перемога здорового глузду", - заявив Джон О'Браян, голова американської католицької групи "Католики за вибір".

Епідемія СНІДу, особливо в Африці, стала причиною зламу заборони Католицької церкви контрацептивів.

Католицькі теологи вже багато років обговорювали нову теорію, яку врешті решт оприлюднив Папа Бенедикт, - із двох зол довелося вибирати менше.

Це означає визнання того факту, що використання повіями презервативів зменшує ризик зараження СНІДом і чоловіків, і жінок.

Утім поки що не зрозуміло, кого саме мав на увазі Папа Римський - повій-жінок чи повій-чоловіків.

Слово, яке він використав італійською мовою в інтерв'ю, має кілька значень. Однак у перекладі англійською точно йдеться про повій чоловічої статі.

Реклама:

Головне сьогодні