Британці хочуть бачити королем щойно зарученого принца

— 22 листопада 2010, 12:46

Таку думку висловили англійці, що взяли участь в опитуванні таблоіда The News of The World.

"Кандидатуру" Вільяма підтримали 55 % респондентів. Ще більше опитаних (64 %) висловилися за те, щоб разом з Вільямом на престол зійшла його наречена Кейт Міддлтон, з якою принц заручився днями.

У той же час принца Чарльза і його дружину Каміллу Паркер-Боулз бачити як монархову пару хочуть тільки 19 % респондентів.

У цілому, пише видання, опитування показало, що британці набагато більше симпатизують Вільяму й Кейт, ніж Чарльзу та Каміллі.

Так, 72 % опитаних упевнені, що молода пара (Вільяму та Кейт по 28 років) зміцнить британську монархію й у цілому краще підходить на роль королівської пари.

Видання зауважує, що опитування проводилося незабаром після того, як принц Чарльз в одному з останніх інтерв'ю не виключив, що, успадкувавши престол, зробить свою дружину Каміллу королевою, хоча раніше їй негласно відводили титул лише принцеси-консорт.

Також слід додати, що британська публіка не дуже жалує Паркер-Боулз - багато хто звинувачує її в розвалі шлюбу Чарльза та принцеси Діани.

Результати аналогічних опитувань газет The Daily Mail і People виявилися також не на користь принца Уельського.

Порядок престолонаслідування у Великобританії регулює відповідний акт від 1701 року, відповідно до якого першочергове право на трон має прямий нащадок правлячого монарха. Принц Чарльз - старший син королеви Єлизавети II і тому є престолонаслідником британської монархії.

А тим часом принц Вільям взяв участь у рятувальній операції на горі Сноудон в Уельсі, пише The Daily Mirror. Він керував рятувальним вертольотом, який відправили на допомогу 45-річному чоловіку, в якого стався серцевий напад під час сходження на гору.

Для Вільяма операція на найвищій горі Уельсу (1085 метрів) стала першою з моменту повернення до роботи пілота після оголошення про заручини з Кейт Міддлтон.

За словами врятованого, він дізнався про те, що вертоліт Westland Sea King пілотував принц Вільям, лише в лікарні. "Я щасливий, що залишився живий, але ще більш щасливий від того, що мене врятував майбутній король Англії. Напевно, він сказав би, що просто виконував свою роботу, але для мене він і його команда - справжні герої", - заявив чоловік.

За матеріалами Лента.ру

Реклама:

Головне сьогодні