В Україні зростає рівень насильства у сім'ї

— 24 листопада 2010, 18:15

Про це на прес-конференції заявив керівник міністерства Равіль Сафіуллін.

"За 9 місяців поточного року надійшло 82560 звернень про наявність насильства в українських сім'ях. З них більше 74 тисяч звернень - від жінок, близько 7600 - від чоловіків, і близько 700 - стосовно дітей", - пояснив він.

При цьому міністр додав, що за весь 2009 рік кількість таких звернень про насильство в родині складала близько 79 тисяч, а за 2008 - близько 71 тисячі.

Також Сафіуллін підкреслив, що наведені цифри не можуть дати загальну картину по насильству в сім'ї, оскільки в багатьох родинах ця проблема замовчується.

Міністр зазначив, що статистика свідчить про те, що від насильства в сім'ї в значній мірі страждають жінки.

"Жінки є найбільш вразливими і випадків насильства стосовно них значно більше... На жаль, ми змушені констатувати, що насильство у нас у суспільстві має чоловіче обличчя", - сказав Сафіуллін.

Він додав, що за оцінками міжнародних експертів, в Україні щорічно від насильства в сім'ї гине близько 1 тисячі жінок, тоді як, наприклад, у Франції в 2009 році від цього загинула 141 жінка.

Міністерство в цьому зв'язку ініціювало заміну грошових штрафів за насильство в сім'ї на громадські роботи - заявила заступник міністра Світлана Толстоухова.

"З огляду на те, що штрафи - це навантаження на сім'ю, ми сьогодні пропонуємо замінити штрафи на виконання громадських робіт до 60 годин, і друге - це затримання до 1 місяця", - сказала вона.

Толстоухова зазначила, що такі норми містяться у відповідному законопроекті, що готується в міністерстві.

За матеріалами ukranews

Реклама:

Головне сьогодні