В Австралії прикрасять найбільшу різдвяну ялинку

— 25 листопада 2010, 14:38

Церемонія відкриття найбільшої у південній півкулі різдвяної ялинки призначена на восьму годину вечора, пише Лента.ру з посиланням на Port Stephens Examiner..

Йдеться про 46-метрове вічнозелене хвойне дерево араукарію різнолисту, також відому як норфолкська сосна.

Росте вона в австралійському штаті Новий Південний Уельс, в місті Реймонд Террейс на території приходу англіканської Церкви Святого Джона.

Араукарію видно на відстані багатьох кілометрів, тож не дивно, що вона давно є місцевою гордістю.

З 1961-го року дерево стали прикрашати на Різдво, і з просто високого дерева воно перетворилося на "найвище різдвяне дерево в південній півкулі".

Один з організаторів заходу Рей Девіс повідомив, що цього року араукарія прикрашена тисячами крихітних кульок, що постійно змінюють колір, а на верхівці дерева розміщено великий білий вогник. За словами Девіса, кульки на араукарії є енергозберігаючими.

Під час свята на території приходу будуть організовані розважальні заходи і змагання з прикраси різдвяних дерев, а також будуть встановлені торгові намети.

Церква сподівається зібрати до 500 австралійських доларів від продажу різдвяних прикрас та інших товарів. Зібрані гроші передадуть малозабезпеченим сім'ям.

За повідомленням організаторів свята, минулого року аналогічний захід відвідало від 200 до 300 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні