Американський художник імплантував в голову відеокамеру

— 25 листопада 2010, 16:42

Американський художник Вафа Білал імплантував собі в голову маленьку цифрову відеокамеру, щоб доєднатися до арт-проекту "Третє око" ("The 3rd I").

"Я збираюся жити своїм звичайним життям, як це робив перед процедурою", - заявив художник іракського походження.

Апарат діаметром близько 5 сантиметрів і товщиною менше 2,5 сантиметрів знаходитиметься в голові Біліла рівно рік, повідомляє The Associated Press.

Камера фіксуватиме повсякденне життя художника раз на хвилину 24 години на добу, а потім передаватиме зображення на монітори в музеї.

Щоправда, в університеті, де працює Білал, без ентузіазму сприйняли той факт, що чоловік весь час зніматиме своє оточення.

Тож керівництво навчального закладу сподівається домовитися з художником, щоб той не фільмував в стінах університету.

Вафа Білал відмовився сказати, коли він імплантував собі камеру та деталі установки. Митець лише заявив, що це "буде показано громадськості в якості частини арт-проекту, який представлять 15 грудня". У цей день буде запущено й офіційний сайт www.3rdi.me.

Повністю виставка "Третє око" за участь 23 творців відкриється 30-го грудня в сучасному музеї міста Доха.

До слова, художник Вафа Білал відомий своїми скандальними проектами.

Так, у 2007-му році він організував перформанс "Напружена обстановка будинку" (Virtual Jihadi), в ході якого будь-яка людина протягом 24 годин моглп вистрілити в нього з рушниці для пейнтболу.

Роком пізніше Білал представив публіці відеогру "Віртуальний джихад" (Virtual Jihadi). Її головний герой, терорист-смертник з обличчям Білала, полював за президентом США Джорджем Бушем.

Реклама:

Головне сьогодні