Вундеркінди навчили комп'ютер почуттям

— 26 листопада 2010, 11:14

За словами винахідників, те що має вигляд дитячої забавки може спокійно працювати в бібліотеці, архіві, чи на складі - швидко знаходити потрібне.

"Я би хотів щоб усі буденні справи виконували роботи. Хіба що вдягатись і чистити зуби буду самостійно", - підкреслив один з юних винахідників.

Діти вундеркінди не шукають легких шляхів. Навіщо заряджати ноутбук за допомогою розетки, якщо можна змайструвати сонячну батарею. А вона ще й обертається за сонцем.

"По 3 точкам він орієнтує сонячну батарею щодо джерела світла. Механізм дешевий, а процес налаштування - елементарний. Виробники сонячних батарей можуть узяти його на озброєння", - розповів винахідник.

Інший юнак створив комп'ютер, який за інтонацією визначає психотип людини, пише ТСН.

"Тепер він мені майже товариш, може не тільки слухати, а ще і співчувати. Комп'ютер вираховує настрій і підлаштовується під команди. Цей винахід також корисний для людей з вадами зору, вони зможуть не тільки керувати комп'ютером, а ще й діставати необхідну інформацію з інтернету", - розповів винахідник Владислав.

За його словами, комп'ютер не тільки чує, а ще й дуже добре бачить. Він літає над лісом та шукає пожежі. Дирижаблем можна керувати з землі. У спеку він визначає з точністю до метра осередок лісової пожежі.

Зазначимо, українську дитячу креативність уже оцінили на конкурсі на Філіппінах. І нині Владислав замислився над винаходом який міг би спрости його власне життя.

Реклама:

Головне сьогодні