З грудня візи в Естонію і Латвію можна оформляти не лише у Києві

— 29 листопада 2010, 15:43

Так, вже з 1 грудня громадяни України зможуть подати документи на отримання виїзних документів у Латвію в регіональних офісах компанії Pony Express в Одесі, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Сімферополі та Львові.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Латвійської республіки в Україні Атіс С'янітс у понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

Отримати короткострокову візу для виїзду в Естонію можна буде з 15 грудня, зауважив надзвичайний і повноважний посол Естонської республіки в Україні Яан Хейн.

Він зазначив, що це лише додаткова послуга, і всі, хто хоче отримати візу безпосередньо в посольстві в Києві, можуть це зробити.

Керівник департаменту візового сервісу Pony Express (Україна) Тетяна Турчанович повідомила, що компанія приймає документи в українців, перевіряє їх на відповідність і на наступний день відправляє їх експрес-доставкою в посольство.

Весь процес руху документів, за її словами, клієнт може відстежити самостійно. Термін оформлення документів з урахуванням двох днів на доставку - 7 робочих днів. Вартість послуг становить 300 грн.

За словами директора консульської служби посольства Естонії в Україні Ганела Йіке, посольство розраховує в 2010 році видати рекордну кількість віз українцям для поїздок в Естонію - 9,5 тисяч.

"2010 рік буде для естонського посольства найбільшим за кількістю виданих віз. У цьому році ми поб'ємо всі рекорди", - сказав Йіке у понеділок на прес-конференції.

За його словами, кількість відмов українцям в отриманні візи становить 6-7%.

Керівник консульського візового відділу посольства Латвійської республіки в Україні Даце Аракеляна повідомила, що аналогічну кількість віз видасть і посольство Латвії.

Реклама:

Головне сьогодні