Євросоюз змусить водіїв-іноземців сплачувати штрафи

— 30 листопада 2010, 13:29

У країнах Європейського союзу планують ввести транскордонні штрафи за порушення правил дорожнього руху, повідомляє Інтерфакс.

Очікується, у четвер на засіданні ради міністрів транспорту країн ЄС будуть прийняті пропозиції комісара Єврокомісії з транспорту Сіімом Калласом і країни-голови ЄС Бельгії, відповідно до яких зникне навіть теоретична можливість того, що спійманий на порушенні людина, діставшись до батьківщини, зможе забути про виписаний за кордоном штраф.

"Я радий, що ми зі своєю роботою дійшли до того, що вся справа залишилася за політичним рішенням, і воно може бути прийняте в четвер", - повідомив у вівторок в інтерв'ю естонській газеті (Postimees) Каллас.

Згідно з новим порядком, транскордонні штрафи призначатимуться як мінімум за чотири види порушень - перевищення швидкості, ігнорування заборонного сигналу світлофора, їзду з непристебнутими ременями безпеки і керування авто у нетверезому стані.

Новий порядок може вступити в силу в 2013 році.

За даними уповноваженого з транспорту ЄС, частка іноземних водіїв на дорогах ЄС складає лише 5%, однак на них припадає 15% всіх випадків перевищення швидкості

Реклама:

Головне сьогодні