Євросоюз розпочав розслідування відносно Google

— 30 листопада 2010, 18:09

Розслідування проводиться за звинуваченнями в дискримінації конкуруючих служб при виведенні результатів пошуку, а також зниження пошукового рейтингу сайтів, що приймають рекламні оголошення конкурентів Google, передає Інтерфакс.

Єврокомісія перевірить, "чи не зловживає Google домінуючим становищем на ринку онлайн-пошуку, ... чи не накладає на рекламних партнерів зобов'язання з дотримання виняткового характеру їх відносин, тим самим перешкоджаючи розміщення конкуруючих рекламних оголошень на їх сайтах", цитує агентство Bloomberg повідомлення Єврокомісії.

Ще в лютому цього року скарги на Google направили онлайн-сервіс Ciao (Microsoft), британський сайт Foundem, що займається порівнянням цін на товари, і французький пошуковик в юридичній сфері Ejustice.fr.

"З огляду на домінуючі позиції Google на європейському пошуковому ринку, такий розвиток подій не надто дивує. У кінцевому підсумку вирішення регуляторів часто бувають порівняно незначними з точки зору позиції на ринку, і вони навряд чи вплинуть на місце, яке займає Google на ринку", - заявив аналітик медіа-сектору з Charles Stanley Сем Харт.

Регулятори Євросоюзу має право накласти на компанію, що порушує антимонопольне законодавство ЄС, штрафи в розмірі до 10% від її річної виручки.

Рекордом у цьому відношенні є рішення про штраф за участю корпорації Intel в розмірі 1,06 мільярдів євро, винесене в минулому році.

Реклама:

Головне сьогодні