Незвично тепла погода протримається до зими

— 8 листопада 2010, 16:58

"Це було б аномалією, якщо порівнювати нинішній температурний режим з тим, який був 30 років тому", зауважує начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Тоді це, дійсно, аномалія. Але якщо проаналізувати температурний режим за останні 30 років, то, звичайно, це вже не така аномалія, а ближче до норми, хоча все одно вище від середніх показників за цей період", - додав він.

Експерт пояснює, чим спровоковане таке підвищення температури: "Розвиток атмосферних процесів з урахуванням глобальних змін клімату. Адже глобальне потепління ніхто не скасовував і, якщо воно є, воно виражається таким чином".

Попри це, за словами Миколи Кульбіди, постійно така висока температура не втримається.

"Практично, до кінця місяця вона утримається з деякими коливаннями, але зима все одно прийде. Ймовірніше за все, початок зими буде в перших числах грудня", - прогнозує експерт.

Якою ж буде зима, він зазначає, виходячи з тенденцій останніх років. Зрозуміло, що вона повинна бути нестійкою, з підвищеним температурним режимом, з достатньо великою кількістю небезпечних явищ погоди - налипання мокрого снігу, штормовими вітрами, ожеледдю та снігопадами. "Так що, все буде", - попереджає Кульбіда.

За матеріалами ЗІК

Реклама:

Головне сьогодні