Тест

В італійському дитсадку "різдвяний скандал" через пісні про Ісуса

В Італії, де 88% населення вважає себе католиками, заведено, що діти у дитсадках розучують традиційні різдвяні пісні про Ісуса та Діву Марію, повідомляє "Німецька хвиля".

Однак країна змінюється і ми повинні змінюватись разом з нею, вирішило керівництво одного з дитсадків Мілана і цього року видалило з дитячого репертуару "католицькі" пісні.

Причина - "тому що великий відсоток дітей належить до інших культур та релігій. До того ж, ці дітки часто навіть не розмовляють італійською".

Тож керівництво дитсадка постановило розучувати лише пісеньки, в яких йдеться про оленів та Діда Мороза, і не влаштовувати традиційного свята для мам.

Однак багато батьків не погоджується з цим рішенням. Одна з матерів зауважила: "Присутність іноземців не є причиною не влаштовувати свято. Навпаки, Різдво є чудовою нагодою для зустрічі сімей різних культур та релігій".

У випадок втрутився міський департамент з освіти та виховання, який попросив пояснень від дитячого закладу.

"Є просто логічним, щоб діти мусульман, євреїв та свідків Ієгови не були змушені розучувати католицькі пісні, а також не почувалися обділеними через відсутність своїх власних символів свята", - пояснила у своєму листі директор дитсадка Анжела Айрані.

А щодо рішення не запрошувати мам на свято, то його викликано бажанням не створювати зайвого стресу малюкам, зазначила директорка.

Крім того, директор надіслала особистого листа всім 175 родинам (чверть з яких є іноземними), в якому додатково пояснила, що "торік батьки скаржились, що мусять брати вихідний на роботі заради дитячого свята".

Деякі батьки все одно залишились невдоволеними поясненнями та самим рішенням, яке "позбавляє дітей традиційного святкування".