В українців настрої позитивніші, ніж в росіян і грузинів

— 16 грудня 2010, 17:33

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке з вересня щомісяця проводилося Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс", повідомляє "Інтерфакс".

"У наших дослідженнях ... соціальне самопочуття оцінюється 39-40 балами. Це трохи нижче норми, але досить стійке соціальне самопочуття", - повідомив директор центру "Социс" Микола Чурилов на прес-конференції в четвер у Києві.

При цьому він зазначив, що в Росії, Вірменії та Грузії рівень соціального настрою нижчий, ніж в України, проте в Білорусії він вищий.

Разом з тим, згідно з результатами дослідження, народ вкрай низько оцінює можливість повноцінного відпочинку і можливість працювати з повною віддачею.

"Ці показники з кожним місяцем погіршуються", - підкреслив Чурилов, додавши, що самопочуття населення погіршується в міру збільшення віку.

За його даними, найбільш сприятлива ситуація складається в Києві, Донецькій і Луганській областях, а в Криму соціальне самопочуття населення різко знизилася в жовтні і його жителі відчувають страх перед голодом.

Як показало дослідження, 60% українців відчувають страх перед стрімким зростанням цін, втратою роботи, безробіттям, невиплатою зарплат і пенсій.

Соціологічне дослідження проводилося щомісячно: у вересні, жовтні та листопаді поточного року. Вибірка склала 2007 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні