Skype залишив мільйони людей без зв'язку

— 23 грудня 2010, 10:31

З середи мільйони інтернет-користувачів залишилися без доступу до популярного сервісу голосових і відеодзвінків Skype.

Деякі просто не могли, запустивши додаток, увійти в систему, у інших же програма просто переставало працювати. Це викликали найбільший серйозний збій за всю історію сервісу.

Пізніше, у компанії повідомили, що це через технічні неполадки.

"У даний момент наша система намагається впоратися з помилками, через які, можливо, ви не можете увійти в Skype", - йдеться на офіційному сайті телефонії.

Як повідомили представники Skype в офіційному блозі, вони почали шукати причину збою після того, як виявили незрозуміле скорочення числа одночасного використання сервісу. Так, замість типових для цього часу дня 21 мільйона, підключені до мережі Skype виявилися всього 12,5 мільйонів чоловік, пишуть Вести.ру.

Як пояснили в Skype, поломка пов'язана з так званими "супервузлами" - серверами, які виступають у ролі свого роду телефонних довідників і забезпечують встановлення з'єднань між користувачами. Багато з "супервузлів" перестали працювати через проблеми в деяких версіях програмного забезпечення Skype.

Тепер інженери компанії працюють над створенням "нових мега-супервузлів", після введення яких в дію зв'язок повинен налагодитися.

Реклама:

Головне сьогодні