Нова Зеландія розсекретила документи про НЛО

— 23 грудня 2010, 11:50

Серед сотень досьє, складених між 1954 і 2009 роками, - малюнки літаючих тарілок і гуманоіда, якого нібито бачили на території Нової Зеландії, а також зразки "листа прибульців".

Записано покази військовослужбовців, цивільних льотчиків, представників влади і місцевих жителів. Усього в архіві близько 2 тисяч сторінок, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Найбільший інтерес у жителів Нової Зеландії викликали свідчення про світловий феномен над містом Кайкура на півдні країни.

У 1978 році його помітив пілот вантажного літака, що виконував поштовий рейс. З землі спостерігалася низка великих вогнів у формі правильного еліпса. Оператор зміг зняти їх на кіноплівку.

Екіпаж літака повідомив наземним службам про непізнаний об'єкт і взяв курс прямо на нього. Вогні зникали і з'являлися знову.

В офіційній доповіді того часу було зроблено висновок, що це було якесь природне явище, однак оборонне відомство припустило, що в небі було видно відбиті вогні кораблів або відблиски планети Венера.

Повідомленнями про "вогні над Кайкурою" цікавився новозеландський прем'єр-міністр Роберт Малдун.

Після публікації цих відомостей представник новозеландських ВПС Кейві Тамарікі сказав, що у військових не було достатніх ресурсів для розслідування можливих появ НЛО, і вони просто збирали інформацію з усіх можливих джерел.

Досьє були оприлюднені відповідно до закону про свободу інформації після того, як з них були вилучені імена офіційних осіб. Оригінали документів будуть як і раніше зберігатися запечатаними в національному архіві Нової Зеландії.

Реклама:

Головне сьогодні