Стів Джобс став людиною року за версією Financial Times

— 23 грудня 2010, 15:54

Більше десяти років тому кар'єру Джобса та засновану ним компанію Apple викреслили зі списку значимих у Силіконовій долині і зовсім забули на Волл-стріт. На початку цього року Джобс знову твердо стоїть на самій вершині.

Критики дуже люблять говорити про "перекручування реальності", що створює бос Apple: ті технології, що іншим видалися б абсурдними, у його руках досягають досконалості.

Він уміє змусити споживача повірити в те, що предмети, про які раніше люди ніколи і не замислювалися, їм життєво необхідні.

Життя Джобса - краще спростування афоризму Френсиса Скотта Фіцжеральда про те, що в американському житті немає другого акту.

Коли Стівен Пол Джобс уперше потрапив у заголовки газет, він був молодшим, ніж Марк Цукерберг зараз.

[L]

Задовго до того, як "ботаніки" стали вважатися "крутими", роль Джобса в популяризації персональних комп'ютерів зробила його, по суті, рок-зіркою технологічної індустрії.

Три десятиліття потому він потрапив до всіх рейтингів найвідоміших технологічних титанів, що формували світ на зламі тисячоліття.

Нехай Білл Гейтс все ще багатший, але він уже пішов зі сцени і присвятив своє життя благочинності. Так що тепер світло всіх софітів спрямоване на Джобса.

І поки глава Apple виправдовує любов публіки. У компанії він не тільки бос, але і головний дизайнер, і основний покупець.

За словами колишнього високопоставленого співробітника Apple, увага Джобса до деталей втомлює.

"Ти можеш прийти до нього на нараду з найкращим з існуючих продуктів, а він замість того, щоб випробувати нову програму, буде протягом усієї наради приглядатися на іконку на екрані, і думати, чи гарна вона", - заявив співробітник.

З такою ж увагою до деталей Джобс підходить і до своїх виступів на публіці. До моменту виходу на сцену він відточує кожну фразу і ненавидить, коли його відволікають.

Імовірно, саме тому кожен промах Apple помітніший, ніж у конкурентів. Коли цього року після виходу iPhone 4 з'явилися розмови про проблеми з антеною, розроблювачу цієї антени довелося швидко залишити компанію.

За матеріалами "Ведомостей"

Реклама:

Головне сьогодні