Американець прожив 41 рік з перлиною у вусі

— 23 грудня 2010, 17:41

За словами 46-річного Келвіна Райта з Атенс-Кларка у штаті Джорджія, люди завжди говорили, що він занадто голосно розмовляє. Сам Райт цього не відчував.

У грудні 2010 року американець звернувся в Лікарню Сент-Мері з приводу бронхіту. Проводила первинне обстеження медсестра Хейлі Фолкнер, оглядаючи правий слуховий хід, запитала, чи користується він ватяними паличками. Отримавши ствердну відповідь, вона повідомила, що бачить у вусі ватний наконечник.

Фолкнер спробувала витягти сторонній предмет і переконалася, що в слуховому ході Райта застрягла не вата, а щось тверде. Вона направила пацієнта до ЛОР-лікаря, який і витягнув з вуха американця перлину.

Виявилося, що в п'ятирічному віці Кларк з молодшою сестрою порвали перлове намисто своєї матері і розсипали намистини. Сестра в процесі гри засунула дві перлини у вухо брата.

Коли мати повернулася, вона відвезла сина до лікарні, де лікарі витягли чужорідний предмет. Але, як з'ясувалося, одна перлина залишилася у вусі.

Після вилучення перлини Райт відзначив значне поліпшення слуху. Він також повідомив, що кілька разів у житті піддавався огляду слухових ходів, однак жоден медпрацівник не виявив чужорідний предмет.

За матеріалами Лента.ру з посиланням на The Atlanta Journal-Constitution

Реклама:

Головне сьогодні