Тест

У ДАІ з'явився новий радар, що "стріляє" автомобілю в спину

Але тепер прилад фіксує порушення не на самому посту ДАІ, а за кілька кілометрів до нього, таким чином, після одержання інформації на екран, тут уже тільки штрафують.

Відеокамери радару "Арена" стріляють лазером у спину порушника-автомобіля.

Фотофіксація спрацьовує автоматично при перевищенні швидкості. Інформація про порушника передається радіоканалом на контрольно-пропускний пункт.

Потрапивши в об'єктив реєстратора, система розпізнає номерний знак і через мить знаходить кримінальну біографію авто і водія: викрадення, позбавлення прав, адміністративний арешт. У міліцейських базах даних порушника знаходять за кілька секунд.

Вночі прилад діє за допомогою інфрачервоного випромінювання. Одночасно може фіксувати порушення на трьох смугах.

Водії ж у свою чергу користуються радарами-детекторами. Прилад попереджає водія - його авто обстрілюють міліцейські радари. У такому випадку можна встигнути скинути швидкість і уникнути штрафу.

Крім "Арени" ДАІ також використовує послідовника "Візир" - замість радіолокаційного методу вимірюють швидкість лазером. Тому він може вихоплювати будь-яку машину з щільного автомобільного потоку.

Таких фіксаторів швидкості в Україні 26 і протягом деякого часу з'явиться ще сотня. На озброєнні в інспекторів ДАІ ще й нові алкотестери. Прилади на місці визначають рівень алкоголю і роздруковують результати.

Як відомо, 23 грудня Конституційний Суд роз'яснив, що інспекторам ДАІ заборонено штрафувати порушників Правил дорожнього руху за перевищення швидкості без складання протоколу про адміністративні правопорушення і на підставі даних автоматичної фіксації швидкості транспортного засобу.

За матеріалами "Сегодня"