Американка народила близнюків з різницею в 11 років

— 27 грудня 2010, 17:22

В американської сімейної пари Лайзи та Адріана Шепард третя дочка-близнюк народилася через 11 років після зачаття.

Рілі Шепард, що з'явилася на світ із замороженого ще в минулому столітті ембріона, обіцяє стати точною копією своїх старших сестер, Меган і Бетані.

Лайза і Адріан одружилися в 1994 році. Вони мріяли про дітей, але Лайза не могла завагітніти. Пара проходила лікування, але безуспішно. У результаті Шепард зважилися на екстракорпоральне запліднення.

У 1998 році 14 яйцеклітин Лайзи були успішно запліднені. Два ембріони їй імплантували, інші 12 заморозили. Через сім місяців у Шепардів народилися доньки-близнюки. Коли дівчаткам виповнилося по дев'ять років, їхні батьки задумалися ще про одну дитину.

У грудні минулого року Шепарди повернулися в клініку, де їм колись допомогли, а минулого місяця на світ з'явилася Рілі - маленька копія Меган і Бетані. Батьки були в шоці, коли побачили немовля, настільки схоже на старших дочок.

Фахівці кажуть, що медицина ще не знала подібних випадків, коли близнята, зачаті методом ЕКЗ, народжувалися з такою різницею у віці.

У жовтні цього року в американки, яка десять років безуспішно боролася з безпліддям, народився син, запліднений методом ЕКЗ 20 років тому.

На сьогодні це найбільш тривалий термін зберігання ембріона в кріобанку, що завершився народженням здорової дитини.

Вважається, що термін зберігання ембріонів, після якого вони можуть успішно розвиватися, може перевищувати 40 років.

У Великобританії в жовтні вступив в силу закон, що продовжує термін зберігання подібних біоматеріалів з 10 до 55 років.

ТСН за матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні