У мозку людини виявили політичні структури

— 29 грудня 2010, 14:30

Такого висновку дійшли вчені з університетського коледжу Лондона, робота яких поки не опублікована в науковому журналі, що рецензується.

Коротко про дослідження написала британська газета The Daily Telegraph, повідомляє Лента.ру.

Вчені сканували мозок двох членів британського парламенту, що належать до правого і лівого крила, а також мозок кількох студентів, яких опитували, які погляди на устрій суспільства вони розділяють.

Виявилося, що люди, що дотримуються правого або лівого світогляду, мають чіткі розбіжності за товщиною певної частини мозкової мигдалини.

Люди, що вважають правильними консервативні погляди, мають збільшену мозкову мигдалину в обох півкулях у порівнянні з прихильниками лібералізму.

Однак у консерваторів менше розмір передньої частини поясної звивини кори головного мозку.

Мозкові мигдалини дуже важливі для формування емоцій, причому, чим вони більші, тим агресивніша звичайна поведінка людини.

Передня частина поясної звивини бере участь у формуванні любовних переживань і сексуального збудження.

На даний момент неясно, чи є характерні відмінності в структурі мозку консерваторів і лібералів вродженими або ж набуваються протягом життя.

У 2009 році інший колектив учених досліджував природу ще одного соціального явища - так званої вічної любові.

Виявилося, що для пар, що зберегли почуття одне до одного протягом 20 і більше років, характерний певний тип хімічних реакцій.

Реклама:

Головне сьогодні