Одеські чиновники за хабарі віддавали немовлят

— 10 січня 2011, 16:09

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

У ході досудового слідства виявлено 9 епізодів передачі стороннім особам за хабарі дітей у віці до одного року, покинутих матерями у пологових будинках.

Як зазначається, членами злочинної групи були особа Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, посадова особа Комінтернівської центральної районної лікарні та посадова особа Комінтернівської райдержадміністрації.

Вони отримували хабарі у розмірі від 1500 до 4000 дол. США за такі оборудки. Всього злочинною групою отримано хабарів на суму понад 150 тис. грн.

Обвинувачені притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 368, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 169, ст. 148 Кримінального кодексу України - одержання хабара, зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, незаконні дії щодо усиновлення (удочеріння), підміна дитини.

В ході слідства установлено факти реєстрації в органах РАГСу м. Одеси дітей, незаконно усиновлених за підробленими медичними довідками про народження у пологовому відділенні Комінтернівської ЦРЛ. Довідки видавалися хабародавцям разом із дитиною двома обвинуваченими.

Зокрема слідством установлено жінку циганської національності, яка у червні 2010 року за підробленою довідкою зареєструвала хлопчика на своє прізвище, незаконно отримала соціальну допомогу від держави у сумі понад 10 000 грн. у зв'язку з нібито народженням цієї дитини.

Реклама:

Головне сьогодні