Тест

У Кривому Розі стався землетрус

Жителі Кривого рогу відчули поштовхи близько 7 ранку у п'ятницю 14-го січня.

Підземні поштовхи були чутні в районі площі Артема, Вечірнього бульвару і житлових масивів Ювілейний та Східний.

Особливо сильні вібрації відчували жителі останніх поверхів висоток, але, на щастя, обійшлося без жертв і руйнувань, пише "Сегодня".

Поштовхи зафіксувала найближча до міста сейсмостанція в Криму. Фахівці досі ламають голови над причинами надзвичайної ситуації. Але одне заявили твердо: землетрус не міг статися в результаті вибухових робіт на міста підприємствах.

У Криворізькому теруправлінні державної служби гірського нагляду та промислової безпеки України повідомили, що в той день вибухів на весь Кривбас було всього два і їхня потужність не могла викликати такі коливання. Вчені обіцяють назвати точну причину після того, як завершать дослідження.

У місцевих жителів своя точка зору: "Від чого ще в Кривбасі можуть бути землетрусу - тільки від вибухів на шахтах. Від нас просто приховують правду, ці "фахівці" тільки після обвалу на шахті ім. Орджонікідзе дізналися, що під містом є небезпечні порожнини від старих шахт, на яких, виявляється, стоїть все місто".

У обласному МНС просять не панікувати.

"Взагалі-то нашу область "трясе" до 5 разів на рік. Але ці поштовхи не перевищують 3 балів. Для людей такі поштовхи взагалі не помітні. Не можуть вони стати і причиною якихось катастроф чи аварій. Тому в Дніпропетровській області немає сейсмологічних центрів або станцій. Всі дані про той чи інший землетрус у нашому регіоні ми отримуємо з інших областей - з Одеси, Харкова або Криму" - розповів прес-офіцер облМНС В'ячеслав Лагно.