Стів Джобс відійшов від справ у Apple

— 17 січня 2011, 18:50

Джобс формально залишиться генеральним директором компанії і продовжить брати участь у прийнятті "основних стратегічних рішень".

Проте поточними питаннями відтепер буде займатися Тім Кук, що відповідає за операційну діяльність Apple, передає Бі-Бі-Сі .

У 2008-2009 роках Джобс вже залишав керівництво компанією на півроку, коли йому потрібна була операція з пересадки печінки.

У підприємця в 2004-му році був діагностований рак підшлункової залози. У тому ж році йому видалили пухлину; подальша пересадка печінки також була пов'язана з лікуванням раку.

В електронному посланні співробітникам компанії Джобс повідомив, що йому знову необхідно зайнятися своїм здоров'ям, і пообіцяв повернутися до роботи, щойно зможе.

ВІДЕО ДНЯ

"На моє прохання рада директорів надала мені відпустку через хворобу, щоб я міг зосередитися на своєму здоров'ї. Я залишуся генеральним директором і братиму участь у прийнятті основних стратегічних рішень заради компанії ", - говориться в посланні.

Про відхід глави Apple на лікарняний було оголошено в понеділок, коли в США відзначають свято - День Мартіна Лютера Кінга - і торги на біржі не проводяться.

Реклама:

Головне сьогодні