Українські абоненти зможуть вибирати мережі операторів

— 21 січня 2011, 14:10

Проект документа буде встановлювати обов'язок операторів мобільного зв'язку в межах України надавати можливість абонентам отримувати послугу національного роумінгу, за умови укладення відповідної письмової угоди між операторами.

Таким чином, абоненти будуть залишатися на зв'язку, навіть якщо будуть знаходитися за межами зони покриття своєї мережі. А в разі невідповідності рівнів якості двох мереж використовувати мережу оператора свого роумінг-партнера, пише Дело.

Послуга буде надаватися на всій території Україні. Користуючись цією послугою, споживач буде безкоштовно отримувати електронне або голосове повідомлення про зміну вартості послуг і в разі появи нових роумінг-партнерів.

При замовленні послуги споживачу буде повідомлено про вартість всіх основних видів послуг, що надаються оператором.

У НКРЗ пояснили, що прийняття порядку надання послуги нацроумінга необхідно після того, як 1 липня минулого року був прийнятий закон про перенесення номера і національний роумінг.

"Ми розробили єдині для всіх правила надання послуги нацроумінга. Обидві ці послуги можуть надаватися за однією і тією ж схемою. Але для того, щоб вони були запущені, Державна адміністрація зв'язку затвердити документ, що визначає технічні вимоги взаємодії мереж операторів. Ми вже звернулися в Кабмін з цього приводу, і розраховуємо, що він буде прийнятий протягом півроку", - повідомив глава НКРЗ Володимир Олійник.

Реклама:

Головне сьогодні