Київський інтернет-провайдер заплатить півмільйона гривень за "піратство"

— 21 січня 2011, 16:31

Своїм рішенням суд визнав компанію "Київські оптичні мережі" винною в порушенні авторських прав і присудив стягнути з неї 477 685 гривень на користь ТОВ "Інтер-фільм", пише Watcher.

Це перший подібний випадок в українській судовій практиці, стверджують в юридичній компанії "Інтернет Копірайт Менеджмент", яка з серпня 2009 року займалась цією справою.

Причиною судового позову проти інтернет-провайдера стала наявність на сайті www.kievnet.ua, який належить цій компанії, каталогу фільмів, що пропонувалися для скачування інтернет-користувачам.

Зокрема, на сайті були виявлені фільми: "Подорож до центру Землі" (Journey To The Center Of The Earth 3d), "Тіло Брехні" (Body Of Lies) і "Будинок біля Озера" (Lake House, The) виробництва Warner Home Video. Ексклюзивні права на дистрибуцію каталогу фільмів Warner Home Video на території України має компанія "Інтер-фільм".

В ході судового розгляду було встановлено, що фільми поширювалися незаконно, без отримання дозволу правовласника. На цій підставі Господарський суд Києва ухвалив рішення стягнути з інтернет-провайдера суму відшкодування збитку в розмірі майже півмільйона гривен.

Провайдер повідомив, що подав апеляцію на рішення суду.

Реклама:

Головне сьогодні