Влада Німеччини змусила Facebook змінити модуль пошуку "друзів"

— 24 січня 2011, 17:03

Адміністрація Facebook погодилася найближчим часом задовольнити всі вимоги німецької влади, зокрема, змінити принципи роботи модуля з "пошуку друзів".

Так, дітище Марка Цукерберга відмовиться від масової розсилки листів із запрошенням приєднатися до соціальної мережі по адресній книзі користувача.

Правда, поки невідомо, чи будуть зміни глобальні, або ж торкнуться тільки німецького сегменту соціальної мережі, пише Newsru з посиланням на WEBplaneta.de.

Увагу державних захисників інформації до факту запрошення у соціальну мережу людей, які ніколи неюне користувалися, привернув гамбурзький уповноважений із захисту даних Йоханнес Каспар.

З'ясувалося, що подібні запрошення, що розсилаються всім контактам з адресної книги користувача, - результат роботи програми "запроси друга". При реєстрації у Facebook, деякі користувачі відкривають доступ до своєї адресної книги.

Цією інформацією користується соціальна мережа в прагненні залучити все нових користувачів, і запрошує всіх, хто знаходиться в адресній книзі користувача.

Захисники приватної інформації зажадали у соціальній мережі внести зміни в роботу програми таким чином, щоб користувач міг сам обрати, кого необхідно запросити в мережу.

Крім того, при запиті доступу до особистих даних, соціальна мережа повинна повідомляти, які наслідки може мати відкриття доступу до особистих даних.

Адресат також має бути повідомлений, чому лист-запрошення доставлено саме йому. У разі необхідності (на вимогу запрошеного користувача) адреса має бути видалена з бази даних на Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні