Продано першу турпутівку на політ навколо Місяця

— 26 січня 2011, 11:20

У США продали одну з двох путівок на перший комерційний космічний політ навколо Місяця.

Турист, ім'я якого не розголошується, облетить Місяць на російському пілотованому кораблі "Союз", пишуть Вести.ру.

Нині завершуються переговори з другим клієнтом, який також відправиться в космічну подорож до природного супутника Землі.

Розробник і виробники пілотованих кораблів "Союз" підмосковна ракетно-космічна корпорація "Енергія" запропонувала дві схеми реалізації комерційного польоту навколо Місяця.

У першу входить роздільний запуск "Союзу" і розгінного блоку, їх стикування на низькій навколоземній орбіті, переліт до Місяця за допомогою двигуна розгінного блоку, відокремлення "Союзу" від розгінного блоку, обліт Місяця, зворотний переліт до Землі і приземлення. Такий політ триватиме вісім-дев'ять діб.

Друга схема включає додатковий візит на Міжнародну космічну станцію (МКС) перед стикуванням з розгінним блоком і перельотом до Місяця. Цей варіант передбачає політ тривалістю від дев'яти до 21 дня.

Який з варіантів польоту вибрав перший покупець, поки невідомо.

Нагадаємо, пропозиція про перший комерційний пілотований політ навколо Місяця на російському кораблі "Союз" була зроблена компанією Space Adventures у серпні 2005 року. Тоді вартість путівки складала 100 мільйонів доларів.

Голова компанії Эрик Андерсон відмітив, що перший комерційний пілотований космічний політ до Місяця і назад на кораблі "Союз" відбудеться приблизно у 2015 році.

Реклама:

Головне сьогодні