Тест

Табачник підвищуватиме вартість вищої освіти щороку?

У новому законі про вищу освіту студентам пропонують платити відразу за чотири роки навчання у вузі. В іншому випадку вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.

У чинному законі про вищу освіту розмір плати за весь період навчання встановлюється у договорі і не може змінюватися протягом усього терміну навчання.

Крім того, за навчання у вузах можна заплатити відразу за весь період або частинами - щомісячно, по семестрах або щорічно. При цьому порядок виплат не впливає на вартість навчання. У новій же редакції закону цей пункт звучить вже по-іншому, пише ТСН.

"У проекті говориться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не буде змінюватися", - повідомив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Якщо ж студент вирішить платити за навчання по частинах (помісячно, по семестрах чи щорічно - ред.), на кожному навчальному курсі вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Дмитро Табачник запевнив українців, що проект нового закону про вищу освіту не передбачає змін в оплаті за навчання.