Вчені визначили найнебезпечнішу професію

— 31 січня 2011, 11:03

Вірогідність насильницької смерті серед монархів виявилася в чотири рази більша, ніж серед солдатів, які служать в зонах активних військових дій.

Такий висновок зробив британський вчений, який проаналізував життя і смерть більше 1,5 тисяч європейських королів.

Робота дослідника прийнята до публікації в The British Journal of Criminology, а коротко її суть викладена в прес-релізі Кембриджського університету, пише Лента.ру .

Автор зібрав дані про 1513 європейських монархів, що жили в період з 600 по 1800 роки. Виявилося, що не своєю смертю померла п'ята частина від їхньої загальної кількості.

У порівнянні з середнім європейським королем у жителя мексиканського міста Сьюдад-Хуарес з найвищим відсотком вбивств в світи в 200 разів більше шансів померти природним чином.

В деякі періоди в окремих країнах професія монарха була особливо небезпечною - так, в Шотландії в проміжок з 889 по 1094 було вбито 15 з 17 правителів. У графстві Нортумберленд на північному сході Англії у восьмому столітті насильницькою смертю померло 14 з 15 королів.

Якщо говорити не про роботу, а про відпочинок, то найнебезпечнішим видом активного "нічогонероблення" в 2008 році було визнані заняття сноубордингом. Любителі цього виду спорту складають 26: від усіх відпочиваючих, які звертаються за невідкладною медичною допомогою.

Реклама:

Головне сьогодні