Вчені довели, що шоколад корисніший за фрукти

— 7 лютого 2011, 17:16

Дослідження, проведені вченими з США, показують, що чорний шоколад містить більше корисних для здоров'я антиоксидантів, ніж соки з чорниці, журавлини та інших так званих "суперфруктів", пише The Daily Mail.

Група науковців з дослідницького центру здоров'я і харчування компанії Hershey порівняли кількість антиоксидантів у соках журавлини, гранату, голубики, та ягід пальми аcai, а також у какао-порошку, чорному та гарячому шоколаді.

У результаті какао і темний шоколад перемогли у тестах на антиоксидант флаваноїд, якому приписують таки "подвиги", як запобігання появі зморшок та серцевих захворювань.

Водночас гарячий шоколад у всіх випробування на антиоксиданти виявився на останньому місці. Імовірно, усі антиоксиданти у гарячому шоколаді були знищенні під час його обробки.

Інші недавні дослідження показали, що лише один шматок темного шоколаду на день може скоротити ризик серцевих захворювань на третину.

РЕКЛАМА:

Дослідники навіть зайшли так далеко, щоб стверджувати, що запах шоколаду може захистити від застуди.

Однак дієтологи нагадають, що шоколад містить велику кількість жирів та цукру. Тож експерти радять вживати шоколад у складі збалансованої дієти - разом з овочами, нешліфованим рисом, бобовими та фруктами.

Водночас британські експерти заявили, що у дослідників з компанії Hershey можуть бути приховані мотиви. Мовляв Hershey - одна з найбільших компанії Америки, що спеціалізується на виробництві шоколаду.

Реклама:

Головне сьогодні