Компанія HP представила конкурента iPad

— 10 лютого 2011, 11:57

Планшетник TouchPad має скласти конкуренцію найпопулярнішому продуктові в цьому сегменті товарів у світі - iPad виробництва Apple, повідомляє Бі-Бі-Сі.

TouchPad важить 700 грамів і має 9,7 дюймовий (24,6 сантиметрів) екран, що повністю збігається з аналогічними характеристиками в iPad.

TouchPad має свою операційну систему webOs. Вона була розроблена компанією Palm, яку HP придбала торік за 1,2 мільярдів доларів.

У HP розраховують, що це вкладення принесе дивіденди і лише в нинішньому році буде продано більш ніж 50 мільйонів планшетників TouchPad. У компанії оцінюють ринок подібного роду мобільних пристроїв в 160 мільярдів доларів.

Крім цього на презентації в Сан-Франциско були представлені два нових мобільних телефони HP.

Телефон Veer повинен скласти конкуренцію смартфонам. Розміром він із кредитну картку, діагональ екрана - 2,6 дюймів, обсяг пам'яті - 8 Гб.

У смартфона Pre3 діагональ 3,6 дюйми, висувна клавіатура, можливість робити відео-дзвінки й обсяг пам'яті 16 або 32 Гб.

Обидва телефони також будуть використовувати операційну систему webOs.

Компанія із Кремнієвої долини, перший офіс якої містився в маленькому гаражі, вважає, що її продукція в поєднання із власною операційною системою буде мати успіх.

"Ми хочемо, щоб пристрої на базі webOs змінили сприйняття людей і те, як вони спілкуються між собою", - сказав віце-президент HP Тодд Бредлі на зустрічі з журналістами, аналітиками й розробниками.

Veer надійде в продаж навесні, а Pre3 і TouchPad можна буде купити в США й деяких інших країнах влітку.

Вартість пристроїв на презентації не називалася.

Реклама:

Головне сьогодні