Тест

Українська Вікіпедія увійшла до 15-ти найбільших у світі

12 лютого українська Вікіпедія обігнала фінську і вийшла на 15-те місце у світі за кількістю статей, передає watcher.com.ua з посиланням на фонд Вікімедіа Україна.

Змагання за вихід до топ-15 мовних розділів Вікіпедії між українською та фінською Вікі почалося у червні 2010-го року.

Тоді розрив між ними становив майже 30 тисяч статей. В ході своєрідних перегонів цей розрив зменшувався щомісяця, і кілька днів тому він взагалі зник.

Значну роль в цьому досягненні зіграли так звані "дуже активні користувачі" - ті, які зробили за останній місяць понад 100 редагувань, таких в українській Вікі 116.

Проте, більшість користувачів поки що не надто активні: понад 10 редагувань зробили 4304 користувачі української Вікіпедії, в той час як у фінської таких більше 10 тисяч.

Наступна мета української Вікіпедії, за словами керівника фонду Юрія Пероганича - наздогнати норвезьку Вікі. Розрив між ними - 28 тисяч статей, але, як бачимо, його можна подолати трохи більше, ніж за півроку.

В грудні 2010 року українська Вікіпедія опинилася на першому місці в світі за темпами росту. Восени вона почала приймати перші пожертви за допомогою Webmoney.