Українка народила свою першу дитину у 66 років

— 24 лютого 2011, 10:51

За словами лікарів, зріст маляти 58 сантиметрів, вага - 3,330 кг, повідомляє газета "Сегодня".

"Це було штучне запліднення, народжувала з операцією - робили кесарів розтин", - розповів заступник головного лікаря чернігівського пологового Олександр Смуригін.

"Дівчинка абсолютно здорова, мама теж добре почувається, спілкується в палаті з дитиною, ходить, їсть. Додаткове піклування їй не потрібне, як і якісь ліки. Думаю, що в пологовому вони пробудуть днів 5-7, не більше", - додав він.

За словами Смуригіна, це перша дитина у жінки. "Вона дуже щаслива. Це самотня пенсіонерка, домогосподарка, чоловіка немає. Щодо сестер і братів - не знаю, але поки її ніхто не відвідував".

Як говорять лікарі, жінка не дуже товариська: "Журналістів до себе не підпускає, чомусь не розмовляє з лікарями-чоловіками, і пологи приймала жінка-лікар".

Про те, чи існують труднощі, пов'язані з таким віком новоспеченої матері, Олександр Смуригін зауважив:

"Звичайно, є... Зрештою, потрібно ж дитину до розуму довести... але оцінювати вчинок 66-річної породіллі я не беруся... Не можу згадати, яка породілля в мене була найстаршою, але подібних випадків за всі 30 років практики у мене точно не було".

За словами головного лікаря пологового Василя Гусака: "Це перший подібний випадок - як в Україні, так і в Росії".

І правда, в усьому світі породіль-рекордсменок небагато: жителька Індії, яка народила в 70 років двійню, і три жінки, які народили в 66 - румунка, британка і наша новоспечена мама.

До речі, 66-річна британка Елізабет Едені свою мрію про дитину втілила в Україні - тут їй провели штучне запліднення, і народила вона в Києві.

Уся справа в тому, що на батьківщині в такому поважному віці їй народити не дозволили - за законом, екстракорпоральне запліднення не можна робити жінкам після 50 років.

А українською рекордсменкою раніше була 57-річна киянка, яка народила в столичному пологовому №2.

Реклама:

Головне сьогодні