У Сумах створили соціальну мережу для "рабів Божих"

— 24 лютого 2011, 12:16

"У світі, де майже загублено духовні цінності, де щиросердечні якості людини відходять на другий план, поступаючись місцем "зовнішнім спецефектам".... Як нормальному православному хлопцю або дівчині, зрілій самотній жінці або чоловіку знайти свою другу половинку?", - такими словами зустрічають відвідувачів православної служби знайомств.

Незвичайність сайту полягає не лише у тому, що при реєстрації замість звичного імені або ніка потрібно заповнити рядок "раб Божий".

Поряд з такими рядками для заповнення, як рід занять, сімейний статус користувача, є - "ставлення до православної віри" і "храм, до якого я ходжу".

При авторизації людей вітають фразою "Мир вам", натомість просять користувачів не розміщувати вульгарні фото (не тільки в оголеному вигляді, але й у купальнику).

"Ідея створення такої служби виникла не випадково, я православна людина, мати трьох дітей і розумію, що можливості зустрітися скромним молодій дівчині та хлопцю в наш час немає. У церкві це незручно, адже людина ходить на службу, і їй не можна відволікатися. Потрібно було створити світський місток між православними людьми", - розповіла організатор сайту Вікторія Федорко.

Поки що в цього сайту всього 16 користувачів з 6 міст України. Вік охочих знайти православного друга або супутника життя від 17 до 40 років.

Пояснення у користувачів, чому вони зважилися звернутися саме до православної служби знайомств, дуже схожі, хоча деякі з них нечасті гості в храмах.

"Віруючі люди більш порядні. Я хочу знайти таку людину, щоб ми могли йти однією дорогою. Я прожила в шлюбі 12 років. Але я, інвалід, працювала, а здоровий чоловік лежав на дивані", - розповіла підприємець з Херсонської області Тетяна.

За матеріалами "Сегодня"

Реклама:

Головне сьогодні