Шаттл "Дискавері" відправився в останній політ

— 25 лютого 2011, 10:43

Провести шаттл "Дискавері" в останній у його кар'єрі політ на космодромі зібралися кілька тисяч людей, повідомляє Лента.ру з посиланням на сайт NASA.

"Дискавері" доставить на МКС екіпаж із шести астронавтів, кілька тонн вантажу, наукове обладнання, а також гуманоідного робота на ім'я Робонавт Другий. Місія шаттлу розрахована на 11 днів.

На орбіту "Дискавері" відправився в тридцять дев'ятий й останній раз. Повністю програму шаттлів планують згорнути в квітні 2011 року, коли свій останній політ зробить "Індевор".

Раніше NASA уже попрощалося із шаттлом "Атлантіс", який востаннє побував у космосі в травні 2010 року. Однак не виключено, що "Атлантісу" доведеться ще раз відправитися на орбіту.

NASA розглядає можливість запуску "Атлантіса" до МКС у червні 2011 року, однак поки остаточне рішення про цей політ не прийнято.

Останній старт "Дискавері" спочатку було запланована на 1 листопада 2010 року, однак через технічні неполадки - витік палива і тріщини на зовнішньому паливному баці шаттлу - він неодноразово переносився.

Реклама:

Головне сьогодні